YouTube, izleyicilerin yorumlarını oynatma sırasında belirli yerlerde zamanlanmış olarak gösterecek yeni bir yorum görüntüleme seçeneğini test ediyor.
Android Police tarafından paylaşılan bu örnekte görebileceğiniz gibi, yeni zamanlanmış yorum ekranı, video oynatıldığı sırada belirlenen noktalarda izleyici yorumlarını gösterecek.
YouTube tarafından yapılan açıklama da şu şekilde:
“Şu anda yorumları bir videoda tam olarak zamanlanmış yerlerde görmenize olanak tanıyan yeni bir özelliği test ediyoruz. Şimdilik küçük bir test grubunda denediğimiz bu yeni özellik eğer başarılı geri dönüşler alırsa daha kalabalık bir kullanıcı grubuna sunulacak. “
Test grubunda olup olmadığınızı kontrol etmek için, YouTube uygulamasında (iOS veya Android‘de) yorumlar bölümüne gidin ve oynatma penceresinin sağ altındaki ‘Sırala’ düğmesine dokunun. Erişiminiz varsa, listede “Süreli Beta” seçeneğini göreceksiniz.
Android Police‘in belirttiği gibi, bu yeni özellik eski SoundCloud türü yorum ekranına çok benziyor, bu da dinleyicilerin her parçanın belirli yerlerinde fikirlerini paylaşmalarına olanak tanıyor.
Bu durum, YouTube videolarında daha fazla etkileşim sağlayacak mı?
Söylemesi zor, ama kesinlikle ilginç bir deneyim sunacak. İzleyici davranışları ve katılımı açısından da yararlı olabilir. Ayrıca içerik üreticilerine, görüntüleyenlerin video kliplerde en çok neyle etkileşime girdiği konusunda daha fazla bilgi sağlayabilir.
Ayrıca YouTube kısa süre önce bir testte, 15 saniyelik reklam şeklinde küçük kliplerden önce gösterilen yeni dijital okuryazarlık ipuçlarını paylaşmaya başladı.
Süreç, dijital okuryazarlık ve sahte raporlar paylaşan kişilerle ilgili artan endişeleri gidermek için tasarlandı. Bunun da sebebi yanlış bilgilerin önemli bölünmelere ve kaygılara sebep olması olarak açıklandı. Özellikle son dönemde ortaya çıkan Covid 19 pandemisi ve aşı konusundaki yanlış bilgilendirmeler göz önüne alındığında kullanıcıları bilgilendirmek isteyen YouTube, dijital okuryazarlık kültürünün sağlıklı bir biçimde gelişmesi gerektiğine inanıyor. YouTube, testin ABD’de küçük bir kullanıcı grubuyla yapıldığını, ancak ipuçlarının rastgele gösterildiğini, kullanıcıların daha önce geldikleri videonun içeriğinin reklam yerleşimiyle ilgisi olmadığını söylüyor.